7 maj 2022
13:00

Skogstorps GoIF

Referat: Sjösa IF - Skogstorps GoIF

Vi kan summera vår andra raka seger för seriespelet i division 6 sydvästra Södermanland efter klara 4–0 (3–0) hemma mot gästande Skogstorps Goif.
Vi kopplade relativt omgående grepp om matchen, där Alban hade ett läge efter 40 sekunder. Därefter hade vi tre hörnor på fyra minuter och tryckte på. Skogstorp kontrade farligt men det var synnerligen rättvist när Max inte gjorde något misstag på sitt första friläge i matchen.
Vi fortsatte att trycka på, men Skogstorp stack upp i perioder, men upplevelsen var att de var något ovana med naturgräs. Eddie placerade fint in ett distansskott vid bortre stolpen och Bahman skickade in trean via ribban efter hörna.
Sedan hände det värsta som kunde hända – halvtidsvilan. För efter den kom vi inte alls upp i samma energi och kanske är det att gapa efter mycket med tanke på vilken fin förstahalvlek vi gjorde. Skogstorp gjorde en ordentlig uppryckning i andra halvlek men förmådde egentligen inte skapa så mycket. Nu var det mer vi som kontrade och hade chanser att definitivt döda matchen och gästernas energi, men det dröjde innan fyran kom, då Max med ett nytt friläge satte bollen.
Vi valde att vila Johnny i andra halvlek och dessutom fick Bahman utgå skadad efter att ha åkt på en duktig propp – men av någon anledning fick han inte straff.
Emellanåt riktigt kul att se anfallsspelet och även att det var förhållandevis stabilt bakåt. Det var många som visade framfötterna, man matchhatten gick till Ogge som inte bara slet gott i 90 minuter utan även fyllde 20 år dagen till ära.